Sunday, 23 December 2012

End of the semester.

Dah lama rasanya saya tak update blog. Dulu ye lah, rasa nak update blog bagi orang baca. Tapi sekarang, lebih kepada nak bercakap sorang-sorang.

Senang 

Puas 

Sebab, ramai orang sekarang tak boleh dipercayai. Tapi takpe. Biasalah hidup. Alah membeli menang memakai. *salah perumpmaan*. Sekarang saya dh sampai end of the sem! the moment everyone waits for! STUDY WEEEK! Memang best, sebab study week rasa bebaaaas. Nak study ikut momentum sendiri. Tak payah tensyen-tensyen. Tensyen lah, tapi sikit. Tapi study week memang the week I've been waiting forrrrrr at the end of the sem! Satu sebab lagi, study week tak payah datang kelas. Itu yang banyak sikit masa nak online, masak, kemas rumah. hmm. Plus, kurang sikit dosa mengumpat orang. Oooooops! Okay ada dua benda saya nak highlight.Satu bundle, dua big bad wolf. Bagi saya, ini dua benda yang masyarakat kita kurang sikit, sikitttttttt je ambil kisah/tahu/_______ (your own word here). Tapi satu je lah aku nak cakap.

Bundle 

Tetiba kan nak highlight pasal bundle. Bukan apa. Semalam, dekat UiTM ada Pop Fest: Save Gaza klik sini bukan sana apa lagi klik la sini Ada Bundle fest, lebih 50 gerai dudeeeeeeeeee! kool gila. Aku memang eksaited sebab bundle banyak vintage punya baju, memang ada lah orang dapat nilai apa bundle ada. Dalam kelas, ada sorang kawan aku ni cakap.

 "Kalau dah mampu, buat apa beli baju bundle?"
----anon

Saya macam terkejut lah. Sebab dia macam nak tunjuk jurang orang kaya dan miskin. Lagi satu, mungkin baju tu dia rasa unhygienic sebab macam used items. Tapi takpe. Dia ada sebab dia. Saya pun ada sikit terpengaruh dan termakan dengan kata-kata dia. Tapi ada satu benda dia tak jumpa apa ada dekat bundle, SENSE OF APPRECIATION.

Kenapa SOA(bebajet istilah saintifik) ? Sebab aku ada jugak bayangkan, pergi bundle, baju murah, buruk. Tapi aku salah. Bundle Fest aku pergi ada banyaak baju lama, vintage, yang cool, rare  dan elok lagi. Plus, tak murah okay! Barang klasik memang mahal dan *susah nak describe in words*! Aku sebab student, ehem *alasan* memang beli baju murah je la. Baju bands macam The Beatles, Led Zeppelin mahal kot! Ni salah satu *pendapat aku* cara, orang tunjuk apresiasi diorang dekat ikon muzik. This is true story bro. 

Senang cerita, dunia macam-macam. Kalau suka KPOP, ticket ratus-ratus pun sanggup ye idok? Iyelewwwwww. Btw, tengoklah video ni. 



No comments:

Post a Comment