Sunday, 23 September 2012

Luck Strike

Saya tak smoke. Lucky strike saya ialah, pemfollow :
60
You'll get something 
teheee.

Friday, 21 September 2012

Mee Kolok Sigek


Aku tak pernah makan mee kolok. Apa dia rasa? apa bahan-bahan nak masak dia? gambar aku google, kopi, pasta je. Tapi jangan tuduh aku plagiat plis. Aku accidentally dengar mee kolok sigek, zee avi nyanyi. Although i know the title of the song before, tapi tak pernah nak dengar. Bila dengar ahhhhhhh  bestnya. 
u.u 

 
 

Enjoy! :)

Saturday, 15 September 2012

Hai.

Hai. Assalamualaikum. Dah lama aku tak update blog. *takde siapa kisah, kisah hati, hati ku hati mu*
Memang tujuan aku menulis bukan untuk orang baca. Tapi untuk aku kongsi apa aku rasa. Kalau sesiapa yang suka baca tu, terima kasih. Sesiapa yang baca sekali, lepastu dah tak baca pun, terima kasih :) I have no issues, cewah.

Cuti 5 bulan aku pun dah habis. The best part was, cuti 5 bulan, aku kerja 4.. hari. Kool kan? Sepatutnya kerja la 3-4 bulan. Baru nampak workaholic! LOL. Jadi, sepanjang tempoh 5 bulan, macam-macam berlaku dan terjadi. Hiks. The best part was, Umrah and Visit! aku nak update pasal umrah. Tapi takut tersalah tafsir, nanti orang mocking kita, terus kita femes masuk metro. Acane tuu johan? Lepas umrah, bulan Ramadhan. oh ye, aku sempat puasa 5 hari macam tu dekat Makkah, Alhamdulillah. Thank you Allah for giving me the opportunity! Thanks to le parents too :* Lepastu Raya ! lepas syoknya raya kita masuk UiTM balik! yep, i successfully proceeded my study in degree in law*yay me, Alhamdulillah*, sekarang diorang panggil Bachelor in Law(LLB) , bukan lagi Bachelor in Legal Studies (BLS). Tapi yang tak best, aku kena melalui MDS, again. So, here to the journey of 4 years study *laga coke, sebab takkan nak cheers minuman keras*. 

Itu je lah kot. Oh ye, I skipped my last session of MDS. pergh nampak punk gila. semata-mata nak jumpa writers of #RahsiaDuaPria, Adi Wafi dengan Mosyuki Borhan. Aku rasa, buku korang kool, awesome, menarik, mendalam. Aku suka. Itu je aku mampu cakap. Syukur Tuhan bagi korang idea untuk luahkan perasaan secara kiasan dalam bentuk puisi. Yang aku pun faham dan dapat rasa apa yang korang cuba sampaikan.

"The best feeling isn't said by words, but is felt by heart"
                                     Someone that i used to know

 Waktu pelancaran #RahsiaDuaPria, check fb diorang! Entah-entah ada gambar korang? :)

 Waktu Raya Oh Yeah dengan Yuna Zaraai. check tumblr diorang! Entah-entah ada gambar korang? :)
(kenapa semua ada gambar ayem -_-)

 
 Waktu habis first umrah. Oh rindu dah Makkah dgn Madinah. Check album aku. Entah-entah ada gambar korang? :) *ni saja je letak, hiks*


Waktu raya rumah dane. Hmm, kenapa dane tak upload gambar lagi -_-  

Alhamdulillah, Dia baik dengan saya walaupun saya tak terlepas daripada buat dosa :(
Thank you Allah for all the people around me
Thank you Allah for the happiness you give to me 
Am holding to Mosyuki's line in #RahsiaDuaPria;