Wednesday, 29 August 2012

Boring.

Boringnya, cuti dah nak habis. Rasa macam baru semalam tarik beg depan toilet perindu nak masuk kereta.

Friday, 17 August 2012

Beraya

"Berlalu sudah bulan puasa masa untuk berganti puasa, ohyeah. Raikan hari raya"
omj. aku tak pernah buat lirik parody lagu, ni 1st yang jadi. so proud gjot. Keep it up. Ada can nak jadi singer/songwriter.
Yeay. patut aku yeay ke nay sebab raya besok? mesti ramai sedih sebab dah nak habis dah bulan Ramadhan yang diberkatikan. Haih, tapi nak buat cemano, bulan silih berganti, sama jugak dengan kasanova. Perempuan silih berganti. Suasana raya ada sebab .. kemas-kemas rumah je. Since kakak-kakak semua raya rumah mertua. Kehkehkeh.enjoice... have fun.. So, apa kenangan raya yang best?
Hmm. Let's see. First, aku percaya ramai yang raya pertama dekat, mostly dekat kampung. Kalau tak balik kampung mesti ada alasan adik amik PMR lah, adik amik SPM lah. Alasan. Cakap je lah malas. Ehehe. Kalau family aku, memang first day raya dekat sekitar KL. Bukanlah raya dengan bangla yang tak dapat balik kampung. Cuma, semua saudara belah ibu dekat KL kan, plus nenek kurang sihat. *padahal takde kampung wuwuwu* Jadi, memang 1st day raya dekat area KL je. Tapi sebenarnya ramai jugak lah tak balik kampung. Kalau ramai la daripada korang raya dekat area KL. Oh, maybe sebab ada yang originated from KL. Maybe lah? Jadi memang aku macam takde langsung pengalaman kacau dodol, anyam ketupat semua. Sad. Cuma bersih-bersihkan rumah dengan cuit rendam dalam kuali je. Itu je paling nakal aku mampu.

Secondly, konvoi beraya. Last year aku tak ikut pun Kkbians pergi konvoi beraya. Aku pun taktahu kenapa. Tp time form 5 rajin pulak ye aku pergi. So, inshallah kalau ada konvoi tahun ni nak ikut yey. Oh yes, last year yang diorang pergi .. dem. Nvm lupakan sobs. Kisah cinta segi jangan diungkit bak lirik lagu, luka lama berdarah kembali perghhhhhhh.  Mendalam siot!

In a nutshell, tiba-tibakan in a nutshell kata ko. Selamat berhari raya kepada semua muslimin dan muslimat. Jangan lupa puasa enam. Sunnat kan :) Aku target kali ni, raya ke-2 dah nak puasa enam. Baru nampak warok sikit hahaha, joke. padahal takut makan lebih sebab tak buat medical checkup lagi.

Last but not least, terimalah salam perantauan dari kami yang beriftar di... KLCC. Wanie, cantik kau edit gambar. ni serius ikhlas.

#PS jangan lupa shopping di TGIC
Sesiapa yang baca aku mohon maaf ye :)